Analýza a komparace knihoven vybraných soukromých a veřejných vysokých škol - Škop, Michal (2007)
Diplomová práce \x{201e}Analýza a komparace knihoven vybraných soukromých a veřejných vysokých škol\x{201c} se zaměřuje na zjištění oblastí, ve kterých se pozorované knihovny výrazně odlišují. První část práce přináší obecný přehled o současné situaci vysokoškolských knihoven v České republice. Tyto kapitoly pojednávají o funkcích a posláních vysokoškolských knihoven, legislativních předpisech upravující jejich činnost a organizacích, ve kterých se mohou sdružovat. Jádrem práce je druhá část, ve které jsou prezentovány výsledky provedeného výzkumu. Pro výzkum byly vybráni čtyři respondenti \x{2013} dva od každého z výše uvedených typů knihoven. Výzkum byl veden formou dotazníkového řízení a je zaměřen na následující oblasti: služby, knihovní fond, odbornost zaměstnanců, elektronické informační zdroje a technické vybavení knihoven.