Nasazení Business Intelligence v lékařských knihovnách - Hynková, Šárka (2006)
Tématem bakalářské diplomové práce je možnost nasazení řešení Business Intelligence do prostředí lékařských knihoven. Tato problematika zahrnuje správu informací od pořízení dat a jejich organizaci až po možnost z těchto dat vybrat kvalitní informace jako podklady pro rozhodování. Součástí práce je i nástin případové studie, zaměřené konkrétně na řešení Business Intelligence v lékařské knihovně fakultní nemocnice u sv. Anny. Práce obsahuje analýzu současného stavu správy informací v lékařské knihovně, požadavků na ni knihovnou kladených vč. návrhu řešení. Cílem této práce je zhodnocení účelnosti nasazení takového komplexního řešení právě pro tento typ knihoven.