Estetické čtení Goffmanovy knihy "Všichni hrajeme divadlo" - Procházka, Marek (2006)
Cílem práce "Estetické čtení Goffmanovy knihy Všichni hrajeme divadlo" je poukázat na estetickou rovinu jako jeden ze základních aspektů dramatizace každodenní činnosti. Východiskem je Goffmanův dramaturgický model sociální interakce, na nějž je aplikována teorie ostenze Iva Osolsobě a obecné vymezení estetikcé normy Jana Mukařovského. Tato metoda výkladu je dále podpořena srovnáním s knihou finského estetika Ossi Naukkarinena "Aesthetics of the Unavoidable" o estetice vzhledu