Role intersticiálního boostu v léčbě časných stadií karcinomu prsu - Neumanová, Renata, 1961- (2007)
Současným trendem v léčbě časného karcinomu prsu je prs zachovávající výkon (BCS)s následnou adjuvantní radioterapií (RT)a eventuální systémovou léčbou. U prs šetřících výkonů je důležitým faktorem lokální kontrola (LTC) a na významu nabývají i výsledné kosmetické efekty (KE). Naše zkušenosti ukazují, že high-dose-rate intersticiální brachyterapeutický boost poskytuje ženám excelentní lokální kontrolu i kosmetické efekty, pokud jsou dodrženy jeho indikace. Vhodný je pro nádory uložené více než 2,8 cm pod povrchem a u objemnějších prsou.