Mapování výskytu pijavic (Hirudinea) v ČR se zaměřením na tekoucí vody - Kubová, Nela, 1984- (2006)
Tato práce se snaží shromáždit dostupné informace o pijavicích v ČR, aktualizovat známý výskyt jednotlivých druhů a vyhodnotit jejich vztah k chemickým a fyzikálním parametrům prostředí na základě údajů z literatury a z hydrobiologických databází.