Politický režim Singapuru - Kurian, Matej (2006)
Zámerom práce je popis a klasifikácia politického režimu Singapuru od roku 1965 do dnešného dňa. Autor v práci na analýzu vlády Strany ľudovej akcie (Peoples Action Party) využíva v úvode priblížené koncepty autoritárskych a hybridných režimov. Historická časť práce sa zaoberá historicko-politickým vývojom pred rokom 1965 a bojom o podstatu režimu. Analýza obdobia po roku 1965 prebieha v rámci Linzovej analýzy nedemokratických režimov. Po priblížení formálnej deľby moci, práca analyzuje reálny politický život. V práci sú priblížené obmedzenia základných politických práv a neliberálne zákonné úpravy. Veľká pozornosť je venovaná volebnému procesu a vybraným úpravám, ktoré pomáhajú vládnucej strane ostať pri moci. Práca identifikuje mocenské centrá režimu a približuje jeho špecifický spôsob legitimizácie. V záver autor klasifikuje režim ako zvláštny typ mimo klasické typológie autoritárskych režimov.