Vývoj zahraniční a bezpečnostní politiky Slovinska od vzniku samostatného státu - Lasák, Jan, 1984- (2006)
Téma této bakalářské práce představuje zahraniční a bezpečnostní politika Slovinska a její vývoj od vzniku samostatného státu. Kontinuálně se formovala na národní úrovni i v rámci mezinárodního společenství, kde se Slovinci integrovali do nejrůznějších organizací. V takřka jednotném zahraničně-bezpečnostním profilu Slovinska se dodnes odráží koherentní slovinská vládní politika v oblasti zahraničních a bezpečnostních otázek, která vychází ze společných programových rysů relevantních politických stran napříč slovinským politickým spektrem.