Norsko konsensuální či westminsterská demokracie? - Kolihová, Hana (2006)
Cílem bakalářské práce Norsko: konsensuální či westminsterská demokracie? je analyzovat norský politický systém a rozhodnout, ke které z těchto dvou forem demokracie se blíží. Práce se v první části zabývá teoretickými koncepcemi konsiciační, konsensuální a westminsterské demokracie, druhá část pak analýzou systému samého. Podle rozboru jednotlivých odlišovacích znaků pro oba dva zmíněné typy nakonec určuje, který z obou typů je pro norský politický systém charakteristický.