Ideologická a personální kontinuita a diskontinuita Democrazia Cristiana ve vztahu ke změně volebního systému v roce 1994 v Itálii - Krejčí, Tomáš (2006)
Práce nabízí krátký nástin historie politické strany Democrazia Cristiana, která byla dominantní politickou formací na italské politické scéně po druhé světové válce. Následně nabízí přehled jejího postupného rozpadu v souvislosti se změnou volebního systému v roce 1994 a krátce analyzuje i další příčiny rozpadu strany. Následně práce analyzuje programovou shodu nově vzniklých politických stran a hnutí, které se hlásí k odkazu původní Democrazia Cristiana, s touto politickou stranou a zachycuje personální provázanost původní strany a nových politických hnutí.