Mocninné řady s programem Maple - Kříž, Pavel, 1980- (2006)
Cílem rigorózní práce je vypracovat učební text se zaměřením na využití programu Maple a informačních technologií při analýze mocninných řad. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. Začátky prvních dvou kapitol jsou spíše teoretické a jsou zde zavedeny potřebné pojmy a vlastnosti, na které navazují řešené příklady. Prezentujeme metodu řešení krok za krokem s využitím početních a vizualizačních možností, které Maple při řešení poskytuje. Vysvětlujeme také výhody automatizace a zavádíme tři nové procedury, které doplňující současné možnosti programu Maple. Uvedeme vhodné možnosti interaktivního publikování matematiky na internetu a představíme novou internetovou aplikaci zabývající se mocninnými řadami.