Ochrana majetkových zájmů dítěte - Výtisková, Tereza (2006)
Práce je rozčleněna do kapitol. Kapitola II. pojednává obecně o postavení dítěte jako subjektu práva, jak to vyplývá z českých právních předpisů a také některých mezinárodních úmluv. Je definován pojem dítěte, dále popsána jeho pozice v právu a právních vztazích, tedy jeho právní subjektivita a způsobilost k právním úkonům. V další kapitole se zabývám majetkovými zájmy dítěte. V kapitole IV. se věnuji správě jmění dítěte jeho rodiči, popř. poručníkem, konkrétně problému zákonného zastoupení dítěte a institutu rodičovské zodpovědnosti, dále vlastním pravidlům pro správu jmění a nakonec některým úkonům, které potřebují ke své platnosti zvláštní schválení soudu.