Právní institut vyrovnání a jeho stávající úprava v právním řádu České republiky. Perspektivy vývoje do budoucna.~ - Teyschl, Otakar (2006)
Cílem této práce bylo přiblížit čtenáři situaci ve které se v současné době nachází právní institut vyrovnání. Tohoto cíle by mělo být dosaženo pomocí všech jednotlivých obsahových částí, které dohromady přinášejí a shrnují hlavní poznatky o vyrovnání jako takovém, o jeho genezi, o průběhu vyrovnacího řízení se zaměřením na procesní subjekty, o poddruhu vyrovnání, kterým je nucené vyrovnání jako alternativě ukončení konkurzního řízení a konečně o jeho perspektivách do budoucna.