Skončení pracovního poměru - Tomek, Martin (2006)
V rigorózní práci jsem se zaměřil na problematiku skončení pracovního poměru. Zabýval jsem se jednotlivými způsoby rozvázání pracovního poměru, včetně zvláštností vyplývajících z hromadného propouštění, rozvázání pracovního poměru po odvolání z funkce a rozvázání vedlejšího pracovního poměru. V práci jsem využil odborné literatury, rozsáhlé judikatury a článků odborníků na pracovní právo. V dalších částech rigorózní práce jsem se věnoval isnstitutům souvisejícím se skončením pracovního poměru (např. odstupné, pracovní posudek, konkureční doložka), stručně jsem se zmínil o úpravě skončení pracovního poměru v novém zákoníku práce a provedl stručný exkurz do úpravy skončení pracovního poměru v některých státech EU.