Stavební keramika v Brně na základě nálezů z archeologických výzkumů. - Holub, Petr (2006)
Práce sleduje vývoj cihlářských výrobků nalezených a zkoumaných v rámci archeologických výzkumů a historické architektury Brna. Jedná se především o cihly, dlaždice a střešní krytiny.