Šlechtické spory o čest na raně novověké Moravě (Edice rokové knihy zemského hejtmana Václava z Ludanic 1541 - 1556) - Janišová, Jana, 1978- (2006)
Šlechtické spory o čest jsou jedním z nejdůležitějších pramenů poznání nejen pro zemské právo a zemský soud, ale také pro historii každodennosti, dějiny mentalit, politických elit a sociální dějiny v nejširším smyslu slova.