Osudy Víta Jindřicha hraběte z Thurnu a Valsassiny před a po Bílé Hoře - Šreflová, Karolína (2006)
Tato práce se zabývá životem českého šlechtice z rodu Thurnů v 1. třetině 17. století. Základem této práce je korespondence, která se nám dochovala. Hlavním cílem je ukázat, jak se žilo české šlechtě na počátku třicetileté války