Kvalita života mladistvých a mladých dospělých - Kula, Luděk, 1965- (2006)
Rigorózní práce se zabývá zkoumáním kvality života u odsouzených mladistvých a mladých dospělých ve výkonu trestu odnětí svobody. Zajímají nás jejich hodnotové postoje ve specifickém prostředí, které jsou konfrontovány s postoji stejně starých vrstevníků ze svobodného civilního života.