Liberalismus versus protekcionismus v mezinárodním obchodě - Říhová, Kateřina (2006)
Tato práce se zabývá problematikou vývoje a současného stavu mezinárodního obchodu z pohledu jeho dvou zdánlivých protipólů jako je liberalismus a protekcionismus celosvětového obchodního dění. Problematika je analyzována z několikastupňového pohledu, jednak existence Světové obchodní organizace a závazky spojené s členstvím v ní, dále pak z úrovně existence Evropského společenství.