The role of women in Leslie Marmon Silko's novels - Staňková, Hana (2006)
Ve své práci se zabývám ženskými postavami v románech americké autorky Leslie Marmon Silko, která ve svých dílech reprezentuje tradice a kulturu původních obyvatel Ameriky. Postavení žen v těchto románech v sobě nese mnoho různých prvků typických pro danou kulturu, proto jsem se soustředila především na pět ženských postav a rozdělila jsem je do dvou skupin podle toho, jaký je jejich vliv na okolí.