Próza Karla Sabiny Oživené hroby - Suchá, Libuše (2006)
Tato bakalářská práce odkrývá význam, účel a přínos prózy "Oživené hroby" (1870) Karla Sabiny pro českou literaturu. První část se zabývá životem a tvorbou Karla Sabiny, druhá důkladně analyzuje jeho nejznámější dílo - Oživené hroby. Třetí část přináší recepci této knihy od roku 1870 po současnost. V závěru jsou shrnuty dané poznatky o Oživených hrobech a vůbec o celé tvorbě Karla Sabiny. Vysvětluje se hodnota a důležitost autorova díla pro dějiny české literatury.