Elektronické informační zdroje na MU - Strenková, Jana (2006)
Diplomová práce Elektronické informační zdroje na MU se zabývá elektronickými informačními zdroji přístupnými na Masarykově univerzitě. Diplomová práce uvádí do tématiky, popisuje historický vývoj přístupu k elektronickým informačním zdrojům, podrobněji se zabývá státními programy, které znamenaly zlom v dosavadních možnostech přístupů a využívání zdrojů. Součástí práce je kompletní popis všech zdrojů dostupných pro celou univerzitu i jednotlivé fakulty. Práce analyzuje statistické údaje vybraných informačních zdrojů, porovnává je s jinými českými univerzitami.