Kritické myšlení: návrh aplikačního semináře pro obor Informační studia a knihovnictví - Pokorná, Soňa (2006)
Práce se věnuje myšlení obecně, základním operacím lidského myšlení, vnějším a vnitřním faktorům, které naše myšlení ovlivňují. Snaží se nastínit počátky kritického myšlení, definovat kritické myšlení a přiblížit projekty, které se snažily o jeho rozvoj v minulosti i v současnosti. Součástí je také popis metod a technik používaných při osvojování a prohlubování kritického myšlení a návrh, jak využít kritické myšlení v praxi. V praktické části je předkládán aplikační seminář přizpůsobený potřebám studentů oboru Informační studia a knihovnictví.