The use of pronoun subjects I and you in connection with the modal verbs Must, Should, May and Might in the spoken English produced by men and women - Risingerová, Silvie (2006)
Jazyk mužů a žen se do jisté míry liší. Tato práce se zabývá rozdílem v používání čtyř anglických modálních sloves ve spojení se zájmeny já a ty v pozici podmětu. Práce je analýzou mluveného anglického jazyka. Materiál použitý k práci je založen na Britském národním korpusu. Ženy a muži jsou rozděleni do dvou věkových kategorií, 25-34 a 35-44 let. Bylo prokázáno, že některé jazykové jevy jsou preferovány jedním nebo druhým pohlavím, ale jevy, které by se vyskytovaly pouze u mužů nebo pouze u žen se nevyskytují.