Uncle Sam, an American symbol - Pastuchová, Hana (2006)
Tato praca sa zaobera s kulturnym symbolom Spojenych statov americkych, stryckom Samom a jeho zobrazeniam v kulturnom kontexte danej zeme. Prva cast sa zaobera vyjasnovanim pojmu znaka a symbol a ich vzajomneho vztahu v culturnom kontexte. Dalej sa zaobera narodnymi symbolmi,pri com sa sustreduje na symboly spojnych statov americkych. Nasleduje kratky denotacny popis strycka Sama, jeho historie a kontextov k torych sa ako symbol zobrazuje. to jest ako symbol americkej vlady pre Americanov a symbol Spojenych statov pre zvysok sveta.