Zánik nájmu bytu - Mitrengová, Lucie (2006)
Práce má za úkol zhodnotit současnou právní úpravu zániku nájmu bytu upravenou předpisy českého právního řádu, za pomocí výkladu právních institutů a jejich vzájemných vztahů a dále za využití soudních rozhodnutí. Vedle jednotlivých způsobů zániku nájmu bytu jako dohoda účastníků, výpověď ze strany nájemce, uplynutí doby na kterou byl nájem sjednán, odstoupení ze strany nájemce nebo pronajimatele, atd., hodnotí práce též právní úpravu bytových náhrad a problematiku žalob na vyklizení bytu.