Boj s terorismem - Kostelníček, Jaroslav; Fryšták, Marek, 1974-; Masarykova univerzita. Katedra trestního práva (2006)
V řadě západoevropských zemí po mnoha legislativních snahách a bezpečnostních opatřeních, byly projevy terorismu eliminovány na minimum. Tato problematika se především týká nacionálně a nábožensky motivovaných skupin v oblasti Blízkého východu. Na území České republiky po roce 1989 byla snaha vytvořit polovojensky vycvičené krajně pravicové extremistické hnutí. Díky legislativnímu procesu byla tato snaha minimalizována. S jistotou se dá říci, že v dnešní době v rámci vnitrostátních vztahů na území České republiky neoperuje žádná teroristická skupina od které hrozí reálné nebezpečí útoku.
The plenties of westcountries have elimited exposures of terrorism on minimum, because they have created the legislature effort and the security precautions. This problem extend to the nacional and religion groups in Near east. In territory The Czech republic were establish the paramilitary trained groups from the ultranacional extremist. It happened after a velvet revolution in the year 1989. We can thank for our legislature because minimalized terrorism in our country. Definitely we can say that no terrorist goup operate in The Czech republic, which threatens with the real terrorist attack. My endeavour was to find a fact in issue of combat agaist terrorists in the first place in The Czech republic.
Vedoucí práce: Marek Fryšták.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: terorismus; terrorism; bakalářské práce