Boj s terorismem - Kostelníček, Jaroslav (2006)
V řadě západoevropských zemí po mnoha legislativních snahách a bezpečnostních opatřeních, byly projevy terorismu eliminovány na minimum. Tato problematika se především týká nacionálně a nábožensky motivovaných skupin v oblasti Blízkého východu. Na území České republiky po roce 1989 byla snaha vytvořit polovojensky vycvičené krajně pravicové extremistické hnutí. Díky legislativnímu procesu byla tato snaha minimalizována. S jistotou se dá říci, že v dnešní době v rámci vnitrostátních vztahů na území České republiky neoperuje žádná teroristická skupina od které hrozí reálné nebezpečí útoku.