Souhlas zákonného zástupce s osvojením - Arnoldová, Eva (2006)
Problematika souhlasu zákonného zástupce s osvojením dítěte je rozebrána jak z hlediska hmotněprávního, tak i procesněprávního, a to v kontextu historické, současné i navrhované právní úpravy. Je zde uvedena i právní úpravu dané problematiky ve vybraných zahraničních právních řádech. V souvislosti s tímto tématem je zde zmíněna i problematika tzv. přímých adopcí, tzv. anonymních a utajených porodů.