Ochrana spotřebitele při koupi spotřebního zboží (rozbor a srovnání vybraných ustanovení německé a české právní úpravy) - Osička, Tomáš (2005)
Práce obsahuje analýzu české a německé právní úpravy prodeje zboží v obchodě a srovnání obou těchto právních úprav. Práce se zabývá vývojem právní regulace zaměřené na ochranu spotřebitele, omezováním smluvní svobody v současném soukromém právu a evropskou úpravou občanskoprávní ochrany spotřebitele. Vedle analýzy právní úpravy Směrnice Evropského parlamentu a rady 1999/44/ES ze dne 25.5.1999 o některých aspektech prodeje spotřebního zboží a záruk na toto zboží obsahuje práce rozbor a srovnání vybraných ustanovení české a německé právní úpravy ochrany spotřebitele při koupi zboží v obchodě.