Gestalten in deutschen und norwegischen Volksmärchen - Jamrichová, Natália (2006)
Práca sa snaží vysvetlit pojem ludová rozprávka, poukazuje na problematiku posudzovania rozprávok a porovnáva postavy v nemeckých a nórskych rozprávkach. Takisto predstavuje zberatelov ludovej slovesnosti v Nemecku a v Nórsku a ich podmienky pri zaznamenávaní ludových rozprávok