Internet a reklama - Zapletal, David (2006)
Magisterská diplomová práce Internet a reklama je věnována reklamě na internetu. Práce je rozdělena na 7 kapitol, úvod a závěr. První kapitola je zaměřena na reklamu obecně. Jde o úvod do problematiky reklamy. Druhá kapitola je věnována vývoji internetové reklamy. Ten je spjat s vývojem internetu, proto je část věnována právě tomuto médiu. Ve třetí kapitole jsou postupně popisovány jednotlivé formy internetové reklamy (Search Engine Marketing, kontextová reklama, bannery, Rich media reklama, sponzoring, diskusní skupiny a konference, e-mailová reklama). U jednotlivých forem je kladen důraz na jejich konkrétní využití. Největší prostor je věnován reklamě kontextové, která se v současné době nejvíce podílí na růstu investic do internetové reklamy. Čtvrtá kapitola je věnována spamu, jako jedné z forem reklamy. Pátá kapitola je zaměřena na obranu proti reklamě. Částečně je věnována blokování grafické reklamy, částečně obraně proti spamu. Šestá kapitola je podrobnějším pohledem na internetovo.