Neuere Wortbildungsmodelle in Substantiv- und Adjektivbereich in deutschen publizistischen Texten der Gegenwart - Jakubcová, Hana, 1977- (2006)
Diplomová práce se zabývá novějšími slovotvornými konstrukcemi německého jazyka, které vznikají v oblasti podstatných a přídavných jmen. Teoretická část práce shrnuje důležité poznatky týkající se problematiky tvoření německých podstatných a přídavných jmen. Praktická část je věnována analýze a klasifikaci podstatných a přídavných jmen nalezených v současných německých publicistických textech (časopis FORMAT). Statistické vyhodnocení zkoumaného materiálu je zobrazeno v grafech umístěných v závěru práce.