Diferenční nářeční slovník obce Mohelno (se zaměřením na hospodářskou a řemeslnickou terminologii) - Hošková, Kateřina; Kloferová, Stanislava, 1955-2020; Masarykova univerzita. Ústav českého jazyka (2006)
Diplomová práce se zabývá diferenční nářeční slovní zásobou obce Mohelno. Její hlavní součástí je proto abecední diferenční nářeční slovník. Dále obsahuje stručný přehled historie obce, charakteristiku nářečí, ukázky zaznamenaných nářečních promluv a závěr. Slova ze slovníkové části jsou utříděna podle sémantických okruhů.
Dissertation deals with differential vocabulary in Mohelno Community. Therefore, its basic component is alphabetical differential vocabulary. It contains chapter about history of the Community, local dialect charakteristics, examples of registered dialectal talks and result, too. Vocabulary entries order is based on semantic groups.
Vedoucí práce: Stanislava Kloferová.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2006.
Keywords: diplomové práce