Pozice kompilovaného soundtracku v americké kinematografii - Babinec, Marek (2006)
Předmětem práce je srovnání a analýza soundtrackových kompilací ze snímku Matrix a Pulp Fiction - Historky z podsvětí, které můžou představovat dva rozdílné přístupy k tvorbě kompilace. První část práce zasazuje soundtracky do historického kontextu a druhá je analýzou obou titulů zaměřená jak na estetické, tak i na ekonomické a kulturní aspekty, které mají zásadní vliv na její výslednou podobu