Vyjádření negace ve finštině - Kovářová, Soňa; Kovář, Michal, 1974-; Masarykova univerzita. Ústav jazykovědy a baltistiky (2006)
Ve své práci se pokusím o vytvoření uceleného obrazu záporu ve finštině. Tohoto cíle se budu snažit dosáhnout tím, že popíšu všechny možné způsoby, jakými se vyjadřuje zápor ve finských větách a souvětích, tj. např. jak se chová sloveso v záporném tvaru, vyjádření záporu pomocí karitativních adjektiv, 3. infinitivu v abessivu a popis toho, jaké další záporné elementy se ve finštině vyskytují. Hlavním zdrojem informací pro mou práci bude finská kniha Iso suomen kielioppi
In my work I tried to create compact view of negation in Finnish. I tried achieve this purpose by describing all possible ways, how is reflected negation in Finnish sentences and complex sentences
Vedoucí práce: Michal Kovář
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2006
Keywords: bakalářské práce; bachelor's theses