Vyjádření negace ve finštině - Kovářová, Soňa (2006)
Ve své práci se pokusím o vytvoření uceleného obrazu záporu ve finštině. Tohoto cíle se budu snažit dosáhnout tím, že popíšu všechny možné způsoby, jakými se vyjadřuje zápor ve finských větách a souvětích, tj. např. jak se chová sloveso v záporném tvaru, vyjádření záporu pomocí karitativních adjektiv, 3. infinitivu v abessivu a popis toho, jaké další záporné elementy se ve finštině vyskytují. Hlavním zdrojem informací pro mou práci bude finská kniha Iso suomen kielioppi