Standard spravedlivého a rovnoprávného zacházení ve smlouvách o ochraně investic - Talašová, Marie (2006)
V oblasti mezinárodní ochrany zahraničních investic se objevuje právní pojem standard spravedlivého a rovnoprávného zacházení. Cílem této diplomové práce je vymezit tento standard v oblasti mezinárodního investičního práva, neboť jeho obsah dosud takovou jednoznačnou definici postrádá. A dále, na základě detailního rozboru nálezů arbitrážních tribunálů poukázat na vývojové trendy v této mezinárodněprávní problematice.