Proces vytýkání vad faktických v režimu Úmluvy OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží - Bortlíčková, Jitka; Rozehnalová, Naděžda, 1955-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodního a evropského práva (2006)
Předmětem této práce je problematika mezinárodní kupní smlouvy. V úvodní části této práce je velice stručně nastíněna otázka právního režimu kupních smluv s mezinárodním prvkem a otázka aplikace a interpretace Úmluvy OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží (dále je Úmluva). Stěžejní část práce je věnována povinnostem kupujícího uvedených v článcích 38 a 39 Úmluvy. Kupující je povinen dodané zboží prohlédnout a v případě zjištění vad tuto skutečnost oznámit prodávajícímu.
This paper deals with the topic of examination of delivered goods and giving notice of the lack of conformity. In the beginning the sphere of application and interpretation of the United Nations Convention on Contracts for the International Sale of Goods (CISG) are analysed. Section III focus on the meaning of the term non-conformity as understands by Article 35 of the Convention. The core of this work is section IV. It concerns two controversial aspect of the Convention. First part is about the buyers obligation to examine the goods, or cause them to be examined, within as short period as is practicable in the circumstances.
Vedoucí práce: Naděžda Rozehnalová.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: mezinárodní kupní smlouvy; export sales contracts; diplomové práce