Proces vytýkání vad faktických v režimu Úmluvy OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží - Bortlíčková, Jitka (2006)
Předmětem této práce je problematika mezinárodní kupní smlouvy. V úvodní části této práce je velice stručně nastíněna otázka právního režimu kupních smluv s mezinárodním prvkem a otázka aplikace a interpretace Úmluvy OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží (dále je Úmluva). Stěžejní část práce je věnována povinnostem kupujícího uvedených v článcích 38 a 39 Úmluvy. Kupující je povinen dodané zboží prohlédnout a v případě zjištění vad tuto skutečnost oznámit prodávajícímu.