Terénní sociální práce s uživateli drog - Komínková, Hana (2006)
Název mé práce je Terénní sociální práce s uživateli drog. Práce má dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část práce je rozdělena do čtyř větších bloků, z nichž každý má pak své podkapitoly. Práce pojednává nejdříve v prvním tématickém celku o terénní sociální práci v obecné rovině, o jejím historickém vývoji, cílech a formách. Ve druhé větší části se zabývám prevencí užívání drog a systémem péče o uživatele drog. V předposledním velkém celku se dostávám k terénní sociální práci s konkrétní cílovou skupinou a to k terénní sociální práci s uživateli drog. Věnuji se zde uživatelům drog jako specifické cílové skupině, principům a obsahu práce s těmito klienty. Obsahem posledního velkého celku jsou samotní terénní sociální pracovníci, standardy péče o tyto pracovníky. Zabývám se zde jejich vzděláváním a osobností a zmiňuji se také zastřešujících organizacích. Praktickou část pak tvoří samotný výzkum, jehož smyslem je odpovědět na otázku stanovenou v úvodu práce, tedy na o.