Dějiny botanického oddělění Moravského zemského muzea do roku 1945 - Jarošová, Yvetta; Holman, Pavel, 1965-; Masarykova univerzita. Ústav archeologie a muzeologie (2006)
Vznik botanického oddělení Moravského zemského muzea je spjat se založením muzea v roce 1817. Jeho historii do roku 1945 tvořilo několik období, které lze členit podle toho, kdo vykonával na ústavem správu. Za všechna tato období se ze skromných začátků rozrostl herbář Moravského zemského muzea na jeden z největších herbářů v zemi, čítající v roce 1945 přes 200 000 položek
The formation of the MZM's botanic department is bound with the foundation of the museum in year 1817. It's history till year 1945 was composed by few decades, that can be distinguished by terms of who supervised it. Within all these decades the herbarium of the MZM grew from humble beginnings to one of the most impressive herbariums in our republic, that in year 1945 counted over most 200 000 items
Vedoucí práce: Pavel Holman
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2006
Keywords: 19.-20. století; botanické sbírky -- Česko -- 19.-20. století; plant collections -- Czechia -- 19th-20th centuries; Brno (Česko); Brno (Czechia); bakalářské práce; bachelor's theses