Právo a neprávní normativní systémy optikou moderních politických ideologií - Tomášek, Martin (2006)
Práce se zabývá moderními politickými ideologiemi v jejich pojímání normativního řádu. Po uvedení do tématu následuje pokus extrahovat v jednotlivých ideologiích konzistentní náhled na současný normativní řád. Snaží se najít problematická místa, z nichž plyne kritika jednotlivých ideologií k určitým částem normativního řádu. Dále nás zajímá, jakou podobu normativní řádu a zejména vztahů normativních systémů prezentují jednotlivé ideologie jakožto vhodnou, ideální.