Vývoj organizace soudnictví v první ČSR - Rusnok, Pavel (2006)
Autor této Diplomové práce na téma Vývoj organizace soudnictví v první ČSR se nejprve věnuje teoretickému vymezení samotného pojmu soudnictví, tato část je doplněna základní terminologií. Následuje část věnována historickému exkursu do stavu justice na našem území před rokem 1918. V následujících částech se již autor věnuje organizaci soudnictví v ČSR. Práce je zde rozčleněna dle jednotlivých kategorií soudů, které jsou důkladně rozebrány. Autor rozděluje soudy na: soudy řádné, specializované, rozhodčí a veřejné soudy s důrazem na ústavní soudnictví.