Působení sekt a psychická manipulace - Navrátil, Tomáš (2006)
Diplomová práce je zaměřena na popis působení sekt a jim podobných uskupení. Obsahuje stručný nástin historie sekt, snaží se o vyjasnění interpretačních rozdílů při chápání pojmu sekta v minulosti a nyní. Naznačuje možnosti klasifikace sekt. Těžiště práce je v popisu mechanismu působení sekty. Práce je završena právní analýzou problematiky.