Le Operette morali di Giacomo Leopardi - Rudová, Lucie (2006)
Cílem této bakalářské práce je seznámit se s osobností italského básníka a filozofa Giacoma Leopardiho a především s jeho pesimistickou filozofií. Leopardi svou filozofii prezentuje prostřednictvím knihy Operette morali (Morální dílka), proto jsme se rozhodli podrobně se tímto dílem zabývat. Vybrali jsme 3 "dílka" a ta podrobně analyzujeme.