Procesní benchmarking aplikovaný na knihovny Masarykovy univerzity - Stašová, Martina (2006)
Bakalářská diplomová práce Procesní benchmarking aplikovaný na knihovny Masarykovy univerzity využívá benchmarkingu jako metody měření jakosti ve veřejném sektoru, na základě kterého definuje kritické faktory úspěchu v rámci zkoumaných pracovišt. Autorka porovnává vybrané knihovny Masarykovy univerzity z uživatelského hlediska, s primárním zaměřením na kvalitu studijního místa, technické vybavení, kapacitu, profesionalitu, bezbariérovost, orientaci v knihovně a její přístupnost v rámci fakulty. Analýza je postavena na definování univerzálních komparačních kritérií, která předurčují oblast zkoumaní. Data jsou získávaná skrz oficiální propagační zdroje, pozorování na místě a rozhovory s personálem knihoven. Práce je tedy reakcí na současný trend knihoven jako míst poznávání.