Aktivní politika zaměstnanosti - Tomeček, Ladislav; Píchová, Irena, 1954-2013; Masarykova univerzita. Katedra pracovního práva a sociálního zabezpečení (2006)
Obsahem diplomové práce je rozbor aktivní politiky zaměstnanosti dle platné právní úpravy, jednotlivých nástrojů a opatření. V souvislosti s tím se zaobíráme i trhem práce, nezaměstnaností a sociální politikou státu. V závěru hodnotíme přínos, společenský i ekonomický, aktivní politiky zaměstnanosti.
There are several means described in the law as tools of the state policy regarding employment retooling, public utility works, socially purposeful work places, subsidies for commuters, support for developing work skills, and ways how to employ handicapped people i.e. sheltered work places and workshops.
Vedoucí práce: Irena Píchová.
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2006.
Keywords: politika zaměstnanosti; manpower policy; diplomové práce