Smlouva o prodeji podniku - Líbal, Bořivoj (2006)
Hlavním cílem této diplomové práce bude rozebrat a zhodnotit ustanovení smlouvy o prodeji podniku a vystihnout možné komplikace, jako je daňová problematika či problematika týkající se antimonopolního úřadu, které tuto smlouvu v praxi mohou provázet. V druhé části mé diplomové práce se budu snažit vytvořit přehledný náhled do portugalské právní úpravy smlouvy o prodeji podniku. Portugalsko jsem zvolil jakožto starou zemi Evropské unie a v současné době ekonomicky nejbližší České republice, i když se za poslední dobu ukazuje, že tuto zemi po ekonomické stránce předháníme. V průběhu celé této práce, se budu snažit najít slabiny právní úpravy smlouvy o prodeji podniku a zároveň navrhnout případné řešení de lege ferenda.