La questione romana - Mikeš, Zdeněk (2006)
Tato bakalářská práce se zabývá vztahem mezi Církví a Státem v období od sjednocení Itálie po uzavření Lateránských smluv se zaměřením na tzv. Římskou otázku. Práce sleduje vývoj společenských a politických událostí, zvláště pak reakce jednotlivých stran na politické kroky strany opačné.