Poziční zařazení fotodokumentace do geodatabáze - Kněžínek, Karel (2006)
Začátek této práce je věnován stručnému přehledu metadatových standardů pro digitální fotografii a možnostem získání fotografií s prostorovými metadaty. Dále se práce zabývá fotogrammetrií a fotogrammetrickými metodami určení polohy objektů zachycených na fotografiích. Jedna z kapitol je věnována možnosti promítnutí mapy do fotografie. Zbývající část práce se zabývá implementaci fotografií do geodatabáze, metadatové struktuře a dotazovacímu jazyku.